dugme

2 Ekim 2011 Pazar

bölgesel zayıflama,bölgesel kilo verme


bölgesel zayıflama

 
bölgesel zayıflama
bölgesel zayıflamada kullanılan metodlar nelerdir,bölgesel zayıflama hakkında bilmek istediklerinizi cevaplamaya çalıştık.Tıptaki gelişmeler, insanlara sağlıklı bir hayat ve düzgün bir görünüm kazandırma konusunda büyük imkanlar sunuyor. Uzmanların yeni önerisi lipoliz denilen bölgesel zayıflama yöntemi.

Bölgesel zayıflamada en etkili yöntemlerden bir tanesi olan lipoliz hakkında kısaca bazı temel bilgileri vermeye çalışacağız.

Lipoliz (Lipolysis) bölgesel zayıflama nedir?

Lokal anestezi altında bölgesel yağ fazlalığı bulunan bölgeye "phosphatidylcholine" adlı ilacın enjekte edilmesi ile o bölgedeki yağların eritilmesi işlemidir.

Lipoliz yönteminde soya fasulyesinden elde edilen "phosphatidylcholine" maddesi kullanılmaktadır. Bu madde insan vücudunda bulunan ve yağ metabolizmasında önemli rolü olan bir maddedir. Aslında bu madde yaklaşık on yıldır kolesterol düşürmek amacıyla ilaç olarak da kullanılmaktadır. Yöntemin amacı bu maddeyi yağ fazlalığı olan bölgelere enjeksiyon ile vererek arzu edilen bölgelerdeki yağların eritilmesidir.

Lipoliz nasıl etki eder?

Vücuda enjekte edildiğinde yağ hücrelerinin zarının geçirgenliğini artırıyor, parçalanan yağ hücreleri karaciğer tarafından yok ediliyor. Bu yöntem yağ hücrelerinin sayısını azalttığı için sayısal tipte artan yağ hücresi çoğalmalarında çok etkilidir. Bu nedenle belli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kalkar.Bölgesel zayıflama sağlanmış olur. Bu tedavi yöntemi vücuttaki bölgesel yağ birikimlerini deride gevşemeye yol açmadan yok edebilmektedir. Çünkü doğal yollardan yağ yakımını arttırmaktadır. Beklenilen kozmetik sonuçlar yani bölgesel zayıflama 5–10 seans arasında gerçekleşmektedir.

Lipoliz hangi amaçlarla kullanılır?

Bölgesel Zayıflama başta olmak üzere Göbek, bel, kalça, basen bölgelerindeki lokal yağ fazlalıklarında, Selülit tedavisi, jinekomasti, lipom ve göz etrafındaki yağların giderilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra ortaya çıkabilen şekil bozukluklarının tedavisinde de uygulanabilir. Özellikle sellülitin meydana getirdiği portakal kabuğu görünümünün yok edilmesinde çok etkilidir. Erkeklerin sırt yağ birikintilerinin tedavisinde alternatifsizdir. Dengeli beslenme ve spor la birlikte yapıldığında sonuçlar çok daha güzeldir.

Lipolizin yan etkileri nelerdir?

Önemli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Geçici olarak şişkinlik, hassasiyet, kaşıntı ve morarma olabilir. Bu şikayetler 2-3 gün içinde geriler.
Lipoliz konusunda bilimsel veriler mevcut mudur?

Lipoliz dünya çapında yapılmış 2000 araştırmanın sonrasında hastalarda uygulanmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Yöntemin başarı oranı %90 civarındadır. Bugün avrupa ve Amerika da yaygın olarak kullanılmaktadır.




Lipolizin avantajları nelerdir?Bölgesel Zayıflama

Lipolizin birçok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle uygulama sırasında genel anestezi gerekmediği için oldukça güvenlidir. Acı vermediği için de çok kolaydır. İyileşme süreci hızlı, uygulamadan sonra kişinin hastanede kalması da gerekmiyor. Ayrıca hastanın vücudunda iz bırakmıyor. Sadece operasyondan sonra uygulanan yerde hafif kızarıklıklar meydana geliyor. Diğer yağ alma yöntemlerine göreyse oldukça hesaplı.

Lipoliz kaç seans uygulanmalıdır?

Lipolizin kaç seansta başarılı olacağı kişinin kilosuna, yaşına ve vücudundaki yağ miktarına göre değişiyor. Genellikle sorunlu bölgelere minimum 5 ile on seans uygulanması gerekiyor. Hastaların %80'i ikinci seanstan sonra vücutlarındaki değişikliği fark ediyorlar.

Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Yapılan ilacın miktarı, bölgeye göre verilecek doz ve doğru şekilde uygulanması çok önemlidir. Bu yöntemin kesinlikle uygulanamayacağı durumlar şu şekilde sıralanabilir:

* 18 yaşında küçük hastalar,
* Gebe veya emziren kadınlar,
* Şeker hastaları,
* Karaciğer ve ya böbrek bozukluğu olan hastalar,
* Mevcut bir enfeksiyon geçiren hastalar.


UYARI:Bu sayfadaki metin sadece bilgilendirme içindir. Hiçbir zaman kendikendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Herhangibir sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder