Normal yaşantımızda günde 3 öğün beslenirken ramazan ayında bu sayıyı ikiye indirmek zorunda kalırız. Sağlıklı beslenme k, vücudun ihtiyaçlarını karşılamak için ramazan ayına özel günde dört öğün beslenme k gerekir.
Sağlıklı ve sorunsuz 30 gün için ilk öğünü sahur olarak kabul etmeli gün içinde enerjimizi düşürmeyecek, susatmayacak gıdalara ağırlık verilmelidir. Hamur işi, et yemekleri gibi ağır yemeklerin yerine süt, yoğurt, yumurta gibi tok tutacak sağlıklı yiyeceklerle beslenme k ve bol sıvı tüketmek gerekir.
İftar ise iki öğüne bölünmeli, gün boyunca aç kalıp kan şekeri düşen vücudumuzu hafif yiyeceklerle beslemeliyiz. İlk aşamada hafif çorba ve salata ile oruç açılmalıdır. İlk yemeğin üzerinden yarım saat geçtikten sonra iki aşama hafif yağlı yemekler ve sütlü tatlılarla devam etmelidir.
Uyumadan önce süt, meyve, sebzeli sandviçlerle ara öğün yapmak sindirim açısından kolaydır ve vücuda enerji verir.
Düzenli spor yapıyorsanız ramazan ayında ara vermenize gerek yoktur. Dikkat edeceğiniz en önemli nokta sporu hangi saatte yaptığınızdır. İftardan 2 saat sonra çok yorucu olmayan sporları yapabilirsiniz. Bu sırada bol sıvı almayı ihmal etmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder